در این مطلب با آموزش هواگیری پکیج در خدمت شما خواهیم بود. زمانی که اقدام به نصب پکیج دیواری میکنید می بایست هواگیری پکیج یا تخلیه هوای پکیج را بصورت سالانه و قبل از سرویس و راه اندازی سیستم مد نظر قرار دهید. دلیل ضروری بودن این عمل آن است که وجود هوا در لولههای آب باعث خرابی و اشکال در دستگاه پکیج میشود. بعضی اوقات افراد هواگیری پکیج را با تنظیم فشار پکیج و رسوب گیری پکیج اشتباه میگیرند، اما این دو مورد کاملاً متفاوت هستند و هدف از هواگیری، تخلیه کامل هوای محبوس شده در داخل سیستم پکیج است. تخلیه هوای پکیج باید قبل از شروع فصل سرما و افزایش ساعات کار و بار پکیج انجام شود. تخلیه هوای پکیج مراحل مختلفی دارد اما برای برندهای مختلف تقریباً یکسان است. در ادامه مطلب با آموزش هواگیری پکیج همراه ما باشید.
پکیج و شوفاژهای متصل به آن یک سیستم بسیار مهم هستند که به ما کمک میکنند محیط خانه و محل کار خود را گرم نگه داریم. با این حال امکان دارد به دلایل مختلفی سیستم عملکرد خوب و مناسبی نداشته باشد و اگر هوا خیلی سرد باشد این مسئله برای شما مشکل ساز خواهد شد. یکی از مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید عدم گردش آب داغ در شوفاژها میباشد.
بیشتر بدانید: ایمنی + نصب دودکش پکیج و محل قرارگیری آن
حال سوال اینجاست که علت تخلیه یا هواگیری پکیج چیست؟ هوای داخل دستگاه در عملکرد آن اختلال ایجاد میکند و باعث ایراد در تنظیم دمای مناسب آب بوسیله پکیج میشود. زمانی که آب سرد و گرم میشود و دمای آن ثابت و مورد انتظار نیست، به این معنی است که هوای داخل لولهها بر عملکرد دستگاه تاثیر گذاشته است. البته در نظر داشته باشید که بسیاری از مشکلاتی که منجر به تنظیم نشدن دمای آب در پکیج میشود، منشأ دیگری دارد و ناشی از آسیب دیدن بعضی از قطعات پکیج میباشد و وجود هوا در سیستم تنها یکی از مواردی است که تنظیم دمای آب پکیج را مختل میکند. عدم هواگیری در زمان مقرر میتواند باعث مشکلات زیر شود:
هواگیری پکیج به طور منظم و به موقع عمر و کارایی دستگاه را به میزان قابل توجهی افزایش داده و هزینه مصرف انرژی را تا حد زیادی کاهش میدهد. رعایت این نکته ظریف کمک میکند تا پکیج، وارد مدار درست عملکرد خود شود و فشار مناسبی داشته باشد.در ساختمان های قدیمی که گرمایش با لولههای فلزی است نیاز بیشتری به هواگیری است زیرا وجود هوا در لولههای فلزی به دلیل اکسیده شدن لولهها به دلیل مجاورت آب و هوا با هم بیشتر است. از آنجایی که گردش آب در سیستم لوله کشی پکیج و رادیاتور معمولاً در قسمت پایین سیستم صورت میگیرد، سیستم لوله کشی شوفاژ ساختمانها معمولاً در طبقات پایین نیاز به هواگیری دارد.
از موارد دیگری که در بهبود کارایی پکیج دیواری بسیار موثر و مهم است تنظیم فشار بار پکیج است. برای این مورد مراحل زیر باید انجام شود.
اگر پکیج خاموش شد و کار نکرد، باید فشار پکیج را بررسی کرد. فشار بار پکیج توسط یک مانومتر نشان داده میشود و عقربه آن به شکل استاندارد بین اعداد 1 و 1.5 قرار دارد.
برای افزایش فشار بار میبایست از شیر پرکن استفاده کرد. با باز کردن شیر پرکن خلاف جهت عقربههای ساعت، فشار بار افزایش مییابد و پس از رسیدن عقربه به 1.5 بار، باید شیر پرکن را بست. باید به این نکته ضروری توجه کرد که کم بودن فشار آب ورودی ساختمان، موجب کند شدن بالا آمدن عقربه فشار بار میشود.
بیشتر بدانید: عیب یابی و تعمیر پمپ پکیج دیواری
آموزش هواگیری باید کاملاً اصولی باشد. هواگیری مناسب پکیج مراحل خاصی دارد. ابتدا مطمئن شوید که هر مرحله با صبر و حوصله انجام میشود. روش عمومی هواگیری رادیاتور و پکیج برای انواع پکیجها از جمله پکیج بوتان، ایران رادیاتور و ایساتیس یکسان است. مراحل هواگیری پکیج به صورت زیر است:
بهتر است بدانید که پس از هواگیری پکیج، رادیاتورهای اتاق نیز باید به طور جداگانه هواگیری شوند. به طور کلی توصیه میشود که هواگیری را از نزدیکترین رادیاتور به پکیج شروع کنید و سپس سایر رادیاتورها را به ترتیب هواگیری کنید. پیشنهاد میشود برای هواگیری بهتر پکیج و رادیاتورها کمی شیب برای شوفاژ در نظر بگیرید. این شیب بهتر است حدود 0.5 سانتی متر باشد.
حتی اگر فقط در یکی از شوفاژهای شما مشکل گرمایش وجود داشته باشد، برای این که از خارج شدن تمام هوای حبس شده در سیستم گرمایش اطمینان حاصل کنید، بهتر آن است که هواگیری شوفاژ و رادیاتور را برای تمام شوفاژها انجام دهید.
برای این که سیستم گرمایشی شما عملکرد مناسبی داشته باشد می بایست هواگیری شوفاژ و رادیاتور را به طور مرتب انجام دهید. عمل هواگیری باید به صورت سالانه یا بعد از هر گونه تعمیری انجام شود.
بیشتر بدانید: رفع ارور پکیج دیواری
در ادامه مطلب در مورد زمان مناسب برای انجام هواگیری پکیج صحبت خواهیم کرد. چنانچه گفته شد بهترین زمان برای هواگیری پکیج آغاز فصل سرد است. همچنین اگر به دلایلی مدت مدیدی از رکود آب درون رادیاتورها گذشته است، بهتر است رادیاتور را قبل از راه اندازی مجدد هواگیری کنید.
گاهی مواقع زمانی که پکیج را روشن میکنید صدای غیرعادی از رادیاتورها و پکیج میآید. این صدا نشانه نیاز سیستم به هواگیری میباشد.
مورد دیگر که هواگیری رادیاتور و پکیج را میطلبد، یکنواختی دما در قسمت های مختلف رادیاتور به خصوص قسمت های بالایی رادیاتور نسبت به زیر آن است.
همچنین در صورتی که قسمتی یا تمام رادیاتور سرد بود یا نشتی در سیستم وجود داشت، باید پس از بررسی و تعمیر اتصالات، هواگیری پکیج انجام گیرد.
اگر بعد از هواگیری پکیج هنوز شوفاژ گرم نمیشود، باید به یک متخصص تعمیر پکیج دیواری مراجعه کنید.
در این مطلب به موضوع هواگیری پکیج پرداخته ایم. همانطور که مشاهده میکنید هواگیری شوفاژ و پکیج میبایست به صورت منظم و سالیانه انجام شود. زیرا هوای درون شوفاژ موجب اختلال در عملکرد دستگاه خواهد شد. هواگیری باید در پاییز و قبل از آغاز فصل سرد انجام شود. زیرا با آغاز فصل سرد سال بار روی پکیج افزایش مییابد و هوای درون لولهها باعث میشود پکیج نتواند به طور یکنواخت دمای لولهها و رادیاتور را به حد مطلوب برساند. در راستای این موضوع شرکت امدادکاران آماده انجام خدمات هواگیری انواع پکیج، تعمیر پکیج بوتان، تعمیر پکیج ایران رادیاتور و …میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید