چرا ماشین ظرفشویی آبگیری نمی کند؟

5 دقیقه زمان مطالعه

آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی یکی از رایج ترین مشکلات ماشین ظرفشویی است که بسیاری از کاربران این وسیله با آن روبه رو می شوند. دلایل گوناگونی باعث بروز این مشکل در ماشین های ظرفشویی می شود. اگر ظرفشویی شما نیز با این مشکل روبه رو شده است و به دنبال راهنمایی برای شناسایی علت و رفع مشکل هستید توصیه می کنیم تا انتها این مطلب با ما همراه باشید. در این مطلب شما را با علت آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی و راه حل هایی برای رفع این مشکل آشنا می کنیم، با ما همراه باشید.

اگر راهکارهای موجود در این مطلب به شما عزیزان برای رفع مشکل آبگیری نکردن ظروف ظرفشویی کارگشا نبودند، حتما با یک تعمیر ظرفشویی متخصص جهت بازدید از دستگاه و تعمیر آن کمک بگیرید.

مهم ترین دلایل آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی

آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی

1- نقص فنی شیر برقی دستگاه

در بسیاری مواقع، خرابی شیر برقی یا شیر ورودی آب، در ردیف اصلی ترین دلایل نرفتن آب ماشین ظرفشویی به شمار می رود. شیر برقی به عنوان یکی از قطعات حائز اهمیت، وظیفه آبگیری ماشین ظرفشویی را بر عهده دارد.

به طور معمول، این شیر در قسمت پایین دستگاه و در پشت پنل قرار گرفته در قسمت درب پایین آن به چشم می خورد. برای بررسی و ارزیابی از سلامت این قطعه می بایست پنل جلویی و سپس پنل پایینی دستگاه باز شود. در ساختار شیر برقی، دو شیلنگ و دو سیم برق وجود دارد.

انتقال جریان آب از سیستم لوله کشی خانه به شیر برقی توسط یکی از شیلنگ ها صورت می گیرد. شیلنگ دیگر، جریان آب را از شیر برقی به محفظه داخلی ظرفشویی انتقال می دهد.

در وهله نخست باید از فعال بودن و توزیع جریان برق در شیر اطمینان حاصل نمود. با کمک دستگاه مولتی متر می توان از وجود جریان الکتریکی در شیر برقی مطمئن شد. همچنین، بررسی وجود جریان در برد الکترونیکی و شناور، به برطرف کردن این مشکل کمک شایانی می نماید. در صورت مطمئن شدن از عدم کارکرد شیر برقی، چاره کار، تعویض این قطعه می باشد.

2- بروز اشکال در برد الکترونیکی یا تایمر

دومین علت نرفتن آب ماشین ظرفشویی به معیوب شدن برد الکترونیکی یا تایمر دستگاه مربوط می شود.

این قطعه ضمن نظارت بر کارکرد کلیه بخش های دستگاه، ارتباط و تعامل میان آن را امکان پذیر می سازد. شروع کارکرد و عملکرد قطعات و برنامه های مختلف ظرفشویی با ارسال فرمان از برد الکترونیکی انجام می شود.

ایراد پیدا کردن تایمر، انجام این روند را با اختلال مواجه می سازد. در این حالت، ممکن است جریان برق به برخی از قطعات الکتریکی دستگاه مانند شیر برقی نرسد. در نتیجه این امر، در هنگام روشن شدن، فرآیند آبگیری دستگاه با اختلال مواجه می شود.

با بررسی قطعات الکتریکی دستگاه و پس از آن برد الکتریکی می توان ریشه اصلی آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی را پیدا کرد. در صورت خراب بودن برد، تعویض این قطعه، رفع مشکل ایجاد شده را به دنبال دارد.

خراب شدن برد الکتریکی ظرفشویی می تواند مشکلات دیگری از قبیل تخلیه نشدن آب ظرفشویی را به همراه آورد.

3- ایراد در سوئیچ قفل درب دستگاه

در پاره ای مواقعی، خراب بودن سوئیچ مربوط به قفل درب ماشین ظرفشویی، می تواند مشکلاتی مانند آبگیری نکردن را در پی داشته باشد.

سوئیچ قفل درب، به منظور تشخیص باز بودن درب دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. بر این اساس، در صورت باز بودن درب، کلیه عملکردها و فعالیت های ظرفشویی متوقف می گردد. در صورت خراب بودن سوئیچ قفل، ممکن است علی رغم بسته بودن درب، سوئیچ آن را باز تشخیص داده و فرآیند آبگیری دستگاه را متوقف سازد.

سوئیچ قفل درب در قسمت پشت پنل داخلی درب ظرفشویی قرار دارد. با استفاده از مولتی متر می توان از وجود جریان الکتریکی در این قطعه اطمینان حاصل کرد. همچنین، در صورت خرابی، با تعویض سوئیچ قفل درب، مشکل ایجاد شده به راحتی برطرف می گردد.

حتما بخوانید: علت تمیز نشستن ماشین ظرفشویی

نرفتن آب ماشین ظرفشویی

4- معیوب شدن شناور و سوئیچ شناور

از دیگر دلایلی که باعث بروز این مشکل در ظرفشویی می شود می توان به خرابی شناور و سوئیچ شناور، اشاره نمود.

شناور نوعی قطعه ای پلاستیکی و شبیه گنبد بوده که غالبا در کف ماشین ظرفشویی قرار می گیرد. تعیین میزان و سطح آب، توسط این قطعه صورت می گیرد. با آبگیری شدن کامل ظرفشویی و رسیدن به بازه مشخص شده، سوئیچ شناور با ارسال دستور به شیر برقی، فرمان توقف آبگیری را صادر می کند.

بروز ایراد در این قطعه، سیکل آبگیری دستگاه را دچار اختلال می کند. با بررسی و ارزیابی شناور ظرفشویی می توان در جهت رفع این مشکل اقدام نمود. همچنین، در مواقعی املاح سفت شده آب و باقی مانده های غذا، موجب گیر کردن و بالا نیامدن شناور می شود.

5- پارگی و فرسودگی شیلنگ ها و اتصالات

آسیب دیدن و پارگی شیلنگ ها و اتصالات تامین آب را می توان از دیگر دلایل آبگیری نکردن ظرفشویی برشمرد.

سالم و درست بودن شیلنگ ها از پیش شرط های اصلی برای تامین آب و آبگیری کردن دستگاه محسوب می شود. شیلنگ تامین آب ظرفشویی غالبا در اطراف یا زیر سینک قرار می گیرد.

این شیلنگ با کمک یک شیر، وظیفه تامین جریان آب مورد نیاز دستگاه را عهده دار می باشند. وجود شکاف، پارگی، پیچ و خم و گرفتگی، مانع از جریان پیدا کردن آب در شیلنگ می شود. با بررسی دقیق شیر و شیلنگ تامین آب، به راحتی می توان درصدد رفع مشکل آبگیری نکردن ظرفشویی برآمد.

حتما بخوانید: چرا ماشین ظرفشویی سر و صدا دارد؟

6- نشت آب از دستگاه

نشت آب از دستگاه را می توان دیگر علت آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی دانست.

در این مواقع، علی رغم پمپاژ شدن آب، اما محفظه داخلی دستگاه پر نمی شود. در این شرایط، به جای پر شدن محفظه، جریان آب به سینی باریک ظرفشویی انتقال پیدا می کند. به طور معمول، هنگامی که آب دستگاه به سطح خاصی برسد، سوئیچ ضد جریان فعال شده و دستور پمپ کردن و هدایت آب به فضای بیرون ظرفشویی را صادر می کند.

از سوی دیگر، به منظور جلوگیری از پر شدن مجدد محفظه داخلی، عملکرد دستگاه متوقف شده و خاموش می شود. در نتیجه این امر، فرآیند آبگیری ماشین ظرفشویی به درستی صورت نمی گیرد. ناگفته نماند که آسیب دیدن شیرهای ورودی آب، وجود نوسان الکتریکی و اتصالی در دستگاه، گرفتگی بازوهای آبپاش، انسداد پمپ، پایین بودن و افت فشار جریان آب و مسدود شدن فیلتر شیر برقی، از دیگر دلایل و علت نرفتن ماشین ظرفشویی به حساب می آیند.

به منظور یافتن منشا اصلی و برطرف کردن مشکلات ماشین ظرفشویی به صورت اصولی، مناسب است از خدمات تخصصی تعمیرکاران باتجربه استفاده شود.

 امدادکاران نمایندگی تعمیر انواع ماشین ظرفشویی در تهران

امدادکاران یکی از بهترین مراکز تعمیر ماشین ظرفشویی در تهران است.  این مرکز آماده خدمت رسانی در زمینه تعمیر انواع برند داخلی و خارجی ظرفشویی از قبیل تعمیر ماشین ظرفشویی دوو، بوش، سامسونگ، الجی و . . . می باشد. تعمیرکار ظرفشویی امدادکاران، ابتدا به صورت تلفنی مشکل دستگاه شما را عیب یابی کرده و در صورت امکان راهنمایی های لازم را برای تعمیر دستگاه توسط خودتان ارائه می دهد. اگر مشکل به این صورت حل نشد کافیست با امدادکاران تماس بگیرید. تعمیر ماشین لباسشویی، تعمیر یخچال، تعمیر اتو، تعمیر جاروبرقی، تعمیر ماکروفر و غیره برخی از خدمات ارائه شده در این مجموعه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *