منظور از ریستارت خودکار گوشی، خاموش و روشن شدن ناگهانی گوشی است، که این مشکل در فواصل زمانی کم و یا زیاد اتفاق میافتد. با ریستارت شدن گوشی، داده و اطلاعات ذخیره نشده از بین میروند. این مشکل به دلایل سخت افزاری و نرم افزاری مختلفی ممکن است رخ بدهد، که در این مقاله از امدادکاران به بررسی برخی از دلایل و همچنین راهکارهای رفع این مشکل خواهیم پرداخت.
بدترین حالت ریستارت خودکار گوشی، زمانی است که گوشی به طور مداوم ریستارت میشود و هیچ راهکاری جز برگشت به حالت کارخانه برای رفع این مشکل وجود ندارد.
دلایل ریستارت خودکار گوشی:
- گرم شدن بیش از حد گوشی موبایل
- اشتباه قرار گرفتن باتری در جای خود
- خراب شدن و آسیب دیدن فایلهای سیستمعامل اندروید
- متوقف کردن نرمافزارهای سیستمی
- گیر کردن دکمههای گوشی
- نرمافزارهای متفرقه
- مشکلات سخت افزاری
گرم شدن بیش از حد گوشی موبایل
اکثر گوشیهای هوشمند اندرویدی به گونهای طراحی شدهاند که هنگام بالا رفتن دما و گرم شدن بیش از حد، بصورت خودکار خاموش یا ریستارت میشوند. زمانیکه گوشی گرم است و همچنین نور صفحه نمایش در بالاترین حالت میباشد و در حال استفاده از اینترنت 4G و GPS هستید، احتمال اینکه گوشی به دلیل گرمای بیش از حد خاموش و یا ریستارت شود بسیار زیاد است.
زمانیکه گوشی بیش از حد گرم شده است، اینترنت و GPS گوشی خود را خاموش کنید و همچنین بازیهای با گرافیک سنگین انجام ندهید تا از ریستارت خودکار گوشی خود جلوگیری کنید.
اشتباه قرار گرفتن باتری در جای خود
این مشکل فقط در گوشیهایی که قادر به جدا کردن باتری آن هستیم، رخ میدهد. گاهی اوقات بر اثر ضربهی وارده به گوشی، باتری از جای اصلی خود جابجا میشود و در نهایت موجب ریستارت شدن خودکار گوشی میشود.
ازعوامل دیگر جابجا شدن باتری و در نتیجه ریستارت خودکار گوشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وارد آمدن ضربه شدید به گوشی به نحوی که گوشی از شکل اصلی خود خارج شود، باعث میشود باتری به صورت ثابت در جای خود قرار نگیرد.
- دلیل دیگر ضعیف شدن درب پشت گوشی میباشد، که پس از گذشت مدت زمانی نمیتواند باتری را در جای خاص خود ثابت نگه دارد.
- خم شدن و از بین رفتن کانکتورهای طلایی که به قسمت فلزی باتری برخورد میکند.
برای حل مشکل قرارگیری نامناسب باتری، میتوانید ازمقداری چسب و یا فویل آلومینیوم برای ثابت کردن باتری در جای خود استفاده کنید.
خراب شدن و آسیب دیدن فایلهای سیستمعامل اندروید
یکی از دلایل ریستارت خودکار گوشی، خراب شدن فایلهای سیستم عامل اندروید میباشد. این اتفاق معمولا زمانی اتفاق میافتد که بروزرسانی سیستم عامل اندروید به صورت ناقص انجام میشود.
دسترسی داشتن به روت گوشی نیز، باعث آسیب دیدن سیستم عامل اندروید و درنتیجه ریستارت خودکار گوشی میشود. تنها راهکار برای حل این مشکل، پاک کردن تمام دادههای کاربر میباشد. درواقع باید گوشی فلش شود، و یا به تنظیمات کارخانه برگردد، که در این صورت تمام اطلاعات و دادههای کاربر از روی کارت حافظه پاک میشود.
برای برگشت گوشی به تنظیمات کارخانه به ترتیب زیر عمل کنید:
تنظیمات >>> تنظیمات کلی >>> پشتیانگیری و بازیابی >>> بازنشانی به داده کارخانه

حتما بخوانید: دلایل پر شدن حافظه گوشی و روش های رفع آن
متوقف کردن نرمافزارهای سیستمی
در گوشیهای با سیستم عامل اندروید، قابلیتی وجود دارد که با استفاده از آن میتوانیم برنامهها و یا نرم افزارهایی که بصورت پیش فرض و سیستمی روی گوشی نصب شده است، حذف کنیم. با این کار مقدار کمی از فضای رم و حافظه گوشی آزاد میشود و موجب میشود سرعت گوشی حین استفاده بالاتر رود.
این کار برای گوشی مفید است، اما باید به این نکته توجه کرد که یک اشتباه کوچک و حذف کردن برنامههای ضروری، که وجود آنها برای گوشی لازم و ضروری است، باعث ایجاد مشکل در عملکرد گوشی میشود و موجب ریستارت خودکار گوشی میشود.
برای حل این مشکل، به تنظیمات گوشی خود بروید، و در زیر منوی مدیریت برنامهها، آنهایی را از عملکردشان اطلاع ندارید، اما متوقف کردهاید، از حالت غیرفعال در بیاورید. فقط نرم افزارهایی را غیرفعال کنید که از عملکرد آنها مطلع هستید و میدانید هیچ تاثیری در عملکرد گوشی اندرویدی شما ندارد.
گیر کردن دکمههای گوشی
رایج ترین علت ریستارت خودکار گوشی، گیر کردن دکمههای گوشی میباشد، که ممکن است تا مدتها متوجه آن نشوید.
نکته: اگر از قابهایی استفاده میکنید که از دکمهها محافظت نمیکنند، میتواند موجب گیر کردن دکمههای گوشی شود. استفاده کردن از قابهای غیراستاندارد و بی کیفیت، موجب گرم شدن بیش از حد و همچنین ریستارت خودکار گوشی میشود.
نرمافزارهای متفرقه
اکثر اوقات علت ریستارت خودکار گوشی، به دلیل نصب نرم افزارهای متفرقه میباشد. بعضی از این نرم افزارها، دارای بدافزار و ویروس هستند، و باعث اختلال در عملکرد سیستم عامل و درنتیجه ریستارت خودکار گوشی میشود.
نرم افزارهایی که اخیرا روی گوشی خود نصب کردهاید، پیدا کنید و آنها را حذف کنید. آن نرم افزارهایی که استفاده نمیکنید نیز حذف کنید. همچنین پیشنهاد میکنیم نرم افزاهایی که از منابع غیر معتبر دانلود و نصب کرده اید را حذف کنید.
برای حذف کردن نرم افزارهای گوشی خود به ترتیب زیر عمل کنید:
تنظیمات >>> برنامهها >>> مدیریت برنامهها
نکته: همیشه از منبع نرمافزارهایی که نصب میکنید، اطلاعات کافی داشته باشید، وتا جای ممکن از منابع معتبرمثل Google Play، برنامههای مورد نیاز خود را دانلود و نصب کنید.
گاهی اوقات دیده شده که گوشی اندرویدی پس از دریافت کردن پیامک، خود به خود ریستارت میشود. بعد از بررسیهای لازم مشخص شد که علت این مشکل، نصب نرم افزار ارسال و دریافت پیامک میباشد. این برنامه از منبعی غیرمعتبر دریافت و نصب شده بود و موجب ایجاد مشکل در دریافت و ارسال پیامک شده است. درنتیجه با حذف کردن آن نرم افزار و نصب نرم افزارپیامک استاندارد و درست مشکل حل شد.
برنامههای درحال اجرا در پسزمینه موبایل نیزمیتوانند باعث اختلال و ریستارت خودکار گوشی شوند. برای جلوگیری از بروز این مشکل، مراحل زیر را انجام دهید.
- برنامههای گوشی اندرویدی خود را به آخرین نسخهی موجود بروزرسانی کنید.
- برای اینکار به Google Play بروید.
- روی گزینه «برنامههای من» ضربه بزنید.
- در صفحه باز شده میتوانید برنامههای خود را بروزرسانی کنید.
برنامههایی که اخیرا نصب کردهاید، برنامههایی که صدای زنگ و عکس پسزمینه را تغییر میدهند، برنامههایی که گرافیک آنها سنگین است و همچنین برنامههایی که از GPS استفاده میکنند با دقت چک کنید.
از بین این برنامهها، آنهایی را که ممکن است مشکل ایجاد کنند و همچنین آن برنامههایی که استفاده نمیکنید را حذف کنید.
مشکلات سخت افزاری
اگر تمام موارد بالا را بررسی کردید، اما مشکلات ذکر شده را در گوشی خود مشاهده نکردید، و یا آنها را پیدا کردید و رفع کردید، اما همچنان مشکل ریستارت خودکار گوشی پابرجا بود، به احتمال زیاد گوشی مشکل سخت افزاری دارد.
راهکارهای رفع مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی
- بروزرسانی سیستم عامل اندروید
- بروزرسانی برنامهها
- فعال سازی سیف مود و حذف آپها
- خالی کردن فضای ذخیرهسازی
- ریست فکتوری
- تعویض باتری
1-بروزرسانی سیستم عامل اندروید
هنگامی که سیستم عامل گوشی شما قدیمی باشد، موجب ریستارت شدن خودکار گوشی میشود.
در نتیجه باید جدیدترین بروزرسانی را برای موبایل خود بررسی کنید.

حتما بخوانید: عواملی که موجب سوختن ال سی دی گوشی میشود چیست؟
2-بروزرسانی برنامهها
اگر در هنگام استفاده از یک برنامه خاص شاهد ریستارت شدن گوشی بودید، یا اینکه در هنگام اجرا در پس زمینه دستگاه ریست شد، احتمالا مشکل از همین اپ است. این احتمال وجود دارد که در حال استفاده از نسخه قدیمی یک برنامه باشید یا اینکه توسعهدهنده برایش یک آپدیت با هدف رفع چنین مشکلی منتشر کرده باشد.
3-فعال سازی سیف مود و حذف آپها
سیف مود راهکاری مناسب برای اطلاع از نصب نرم افزارهای بد و نامناسب روی سیستم دستگاه به حساب میآید.
برای بوت کردن گوشی در حالت سیف مود، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- دکمه پاور گوشی خود را نگه دارید تا منوی پاور باز شود.
- انگشتتان را روی دکمه خاموش کردن قرار داده و نگه دارید.
- با انجام دادن دو مرحله قبل، گزینه سیف مود بالا میآید و با انتخاب آن، دستگاه در این حالت بوت میشود.

حتما بخوانید: دلایل سوختن هارد گوشی چیست؟
4-خالی کردن فضای ذخیرهسازی
گوشیهای هوشمند و امروزی یک فضای ذخیرهسازی مشخص دارند. بنابراین اگر حجم زیادی از حافظه گوشی را پر کنید، ممکن است بعد از مدتی گوشی دچار مشکل شود و حتی شاید هرچند وقت یکبار بصورت تصادفی ریستارت شود. بنابراین بهتر است حافظه داخلی گوشی را کمی خالی نگه دارید.
5-ریست فکتوری
آخرین مرحله برای رفع مشکل ریست خودکار گوشی، ریست فکتوری یا برگشت به تنظیمات کارخانه است. قبل از ریست فکتوری کردن گوشی، از اطلاعات خود بکاپ بگیرید. اگرچه اطلاعات حساب گوگل در فضای ابری قرار دارند، اما دادههای برنامهها و همچنین فایلهای شخصی داخل گوشی ذخیره میشوند و باید حتما از آنها بکاپ بگیرید.
6-تعویض باتری
اگر با ریست فکتوری کردن گوشی همچنان مشکل ریستارت خودکار گوشی وجود داشت، نشان دهنده این است که عمر باتری تمام شده و باید آن را تعویض کرد. اگر بعد از بالا آمدن گوشی، میزان شارژدهی باتری کاهش چشمگیری پیدا کند، باید به سراغ باتری جدید بروید.
دیدگاهتان را بنویسید