علت آب شدن مواد غذایی در فریزر چیست؟

5 دقیقه زمان مطالعه

گاهی ممکن است برای برداشتن مواد غذایی به فریزر یخچال بروید، اما ممکن است با آب شدن مواد غذایی و یا خراب شدن آنها روبه رو شوید. این می‌تواند بسیار ناراحت کننده و ناخوشایند باشد. اگر مواد غذایی در یخچال فریزر شل و یا آب شده باشد به این معنی است که مشکل جدی در یخچال وجود دارد که باید هر چه سریعتر برطرف شود. در این مقاله به آب شدن مواد غذایی در یخچال فریزر را بررسی می‌کنیم. درک دلایل این امر به شما امکان می‌دهد که علت اصلی را شناسایی کرده و به تعمیر یخچال سامسونگ بپردازیم.

تعمیر کاران مجرب امدادکاران در خدمت شما هستند تا بهترین خدمات را در کوتاه ترین زمان ممکن با پایین ترین قیمت و بالاترین کیفیت ارائه دهند. شما عزیزان می‌توانید جهت ثبت درخواست تعمیر یخچال اسنوا، و تعمیر یخچال بوش،تعمیر یخچال ال جی، و سامسونگ در شهر تهران با شماره های ثبت شده داخل سایت با ما در ارتباط باشید.

علت آب شدن مواد در فریزر چیست؟

همان‌طور که گفته شد آب شدن مواد غذایی در یخچال فریزر می‌تواند بنا به دلایل گوناگونی باشد. مهم‌ترین علل این مشکل در یخچال عبارتند از:

۱- یخ زدن اپراتور یخچال

گاهی اوقات سیمهای اپراتور ممکن است یخ بزنند. چنین مشکلی می‌تواند ناشی از نشت گاز خنک کننده، سیستم یخ زدایی معیوب و غیره باشد. هنگامی که اپراتور یخ می زند،سیکل خنک سازی یخچال را مختل می‌کند. برای حل این مشکل باید دستگاه را خاموش کنید و بگذارید یخ روی کویل کاملا ذوب شود.

2- کثیف بودن سیم پیچ کندانسور

یکی دیگر از دلایل آب شدن مواد غذایی محتویات داخل فریزر در یخچال ، کثیف بودن کویل کندانسور است. کویل های کندانسور لوله‌های سیم پیچی هستند که در پشت یخچال قرار دارند. این کویل ها معمولا داغ هستند و وظیفه حذف گرما از یخچال را بر عهده دارند. در این کویل ها گاز داغ وجود دارد. از آنجایی که این کویل ها در فضای پشت یخچال قرار می‌گیرند، به راحتی می‌توانند توسط گرد و غبار آلوده شوند. آلودگی این کویل ها از دفع گرما جلوگیری می‌کند و این باعث می‌شود که در فریزر سرما داشته باشیم. در نتیجه نظافت منظم این کویل ها بسیار ضروری است.

علت اب شدن مواد غذایی در فریزر چیست؟

حتما بخوانید: راهنمای جامع نظافت کردن یخچال و فریزر

3- مشکلات مربوط به چرخه ی انجماد

یکی از مهم ترین دلایل آب شدن مواد غذایی در فریزر ، خرابی در قطعات الکترونیکی چرخه انجماد است. این حلقه از یک رله (برای راه اندازی کمپرسور)، یک ترموستات، یک سنسور کنترل دما و یک برد مدار تشکیل شده است. خرابی هر یک از این اجزا باعث از کار افتادن این چرخه می شود. برای بررسی قابلیت سرویس دهی هر یک از این قطعات، باید از یک مولتی متر استفاده کنید. در طول این بررسی‌ها، ممکن است متوجه شوید که سیم‌کشی شل یا سوخته است که باید آن را تعویض کنید.

4- خرابی کمپرسور

در صورت بررسی موارد ذکر شده در بالا و رفع نشدن مشکل دستگاه باید به سراغ کمپرسور یا موتور دستگاه بروید. همانطور که می دانید کمپرسور قلب یخچال و فریزر یا مغز دستگاه می باشد. کمپرسور موجود در یخچال باعث جریان یافتن مبرد و در نتیجه خنک شدن دستگاه می‌شود. اگر کمپرسور صداهای عجیب و غریب می‌دهد یا لرزش زیادی دارد، احتمالاً کمپرسور مشکل دارد. گاهی اوقات ممکن است پیچ های نگهدارنده کمپرسور شل شده باشند.

5- تنظیمات اشتباه ترموستات

یکی از کارهایی که می‌توانید برای حل مشکل خنک کننده فریزر انجام دهید این است که ترموستات را بالا ببرید (دما را بیشتر پایین بیاورید). می‌توانید دمای داخل فریزر را با تغییر چند درجه ای ترموستات مخصوصا در فصول گرم سال تنظیم کنید و از آّب شدن مواد غذایی در یخچال جلوگیری کنید.

همچنین گاهی ممکن است که به صورت تصادفی تنظیمات ترموستات توسط شما تغییر کرده باشد، در این صورت بهتر است که حتما به عدد تنظیم شده ی ترموستات نگاهی بیاندازید. اما گاهی نیز ممکن است که درجه ی ترموستات روی بالا ترین حد خود ( سرد ترین حالت ممکن ) است، اما باز هم فریزر خنک نمی‌شود و مواد غذایی حالت شل وآب شده دارند، در این صورت احتمالا ترموستات دچار مشکل شده است و نیاز به تعمیر دارد.

علت اب شدن مواد غذایی در فریزر چیست؟

حتما بخوانید: 10 دلیل یکسره کار کردن یخچال

6- خرابی تایمر یخ زدایی

تایمر یخ زدایی تقریبا یک بار در روز کار می‌کند و با فعال شدن تایمر یخ زدایی، عملیات یخ زدایی انجام می‌شود. در طول فرآیند یخ زدایی، کمپرسور به مدت 20 دقیقه تا 30 دقیقه خاموش می‌شود و اجازه می‌دهد تا یخ ها و برفک های روی اواپراتور توسط المنت آب شوند و آب حاصل از فرآیند دیفراست از دستگاه خارج شود. اما اگر تایمر یخ زدایی از کار بیفتد و دچار مشکل شود، یخ روی اواپراتور جمع می‌شود و عملیات یخ زدایی به درستی انجام نمی‌شود.

همچنین ممکن است در پایان چرخه یخ زدایی ،کمپرسور دوباره شروع به کار نکند و همه این موارد باعث سرد نشدن فریزر شوند و به آب شدن مواد غذایی کمک کنند. در نتیجه اگر مواد داخل فریزر شل شد، لازم است تایمر یخ زدایی را بررسی کنید.

7- خرابی فن اواپراتور

فن اواپراتور، هوا را به گردش در می‌آورد و در صورت خرابی عملیات یخ زدایی و سرمایش به درستی انجام نمی‌شود. فن اواپراتور در پشت یخچال و در کنار اواپراتور قرار دارد. اگر صدای فن را نمی‌شنوید، احتمالاً فن حرکت نمی‌کند و مشکلی وجود دارد. همچنین ممکن است پره های فن آسیب دیده یا شل شده باشند. به همین دلیل لازم است فن اواپراتور را بررسی کنید. همچنین خرابی فن می‌تواند به دلیل مشکلات در برد مدار یا به دلیل خرابی فن موتور رخ دهد.

علت اب شدن مواد غذایی در فریزر چیست؟

 

حتما بخوانید:علت نشتی آب یخچال چیست و چگونه رفع می شود؟

8- خرابی سنسور دما یا ترمیستور

اگر سنسور یا ترمیستور یخچال آسیب دیده باشد، نمی‌تواند دمای واقعی داخل یخچال را تعیین کند. در نتیجه اگر فضای فریزر گرم شود، سنسور نمی‌تواند اطلاعات صحیح را به   برد الکترونیک و در نهایت فرمان خنک کننده یا چرخش فن یخچال را ارسال کند.یک راه آسان برای رفع این مشکل این است که یخچال را چند دقیقه از برق بکشید و دوباره آن را وصل کنید. به این ترتیب می توان دستگاه را ریستارت کرد و مشکل را حل کرد، در غیر این صورت باید سنسور را بررسی و در صورت نیاز تعویض کرد.

9- خرابی برد الکترونیکی

یکی از دلایل آب شدن مواد غذایی در محتویات فریزر یخچال ساید بای ساید سامسونگ خرابی برد الکترونیک است. یخچال های جدید دارای بخشی به نام برد الکترونیکی هستند. کمپرسور، فن، سنسور دما، سیستم یخ زدایی و.. همه توسط برد دستگاه کنترل می‌شوند. در نتیجه آسیب به برد می تواند باعث آسیب به تمام قسمت های یخچال شود. تعمیر داشبورد بسیار پیچیده و پرهزینه است.

بنابراین در صورتی که یخچال به درستی خنک نشود، لازم است که مدار دستگاه را بررسی کنید. برای بررسی برد باید دستگاه را خاموش کرده و تمام اتصالات آن را بررسی کنید. برد مدار باید توسط کارشناسان واجد شرایط و همچنین مرکز خدمات مجاز بررسی شود.

10- معیوب بودن کویل کندانسور از دلایل یخ نزدن مواد غذایی در یخچال فریزر است

یکی از دلایل آب شدن مواد غذایی در یخچال می‌تواند خراب بودن کویل های کندانسور نیز باشد.

نتیجه گیری

در این مقاله به علت‌های‌ آب شدن مواد غذایی در فریزر پرداخته شد.

مهم ترین کاربرد فریزر،  انجماد مواد غذایی است و در صورتی که در این کار اختلالی ایجاد شود، فریزر کارایی خود را از دست داده و مواد غذایی موجود در داخل آن فاسد خواهد شد.تعمیرکار فریزر می‌تواند با دانش فنی و تخصصی خود اقدام به عیب یابی و تعمیرات فریزر نماید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *