دلایل پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی

5 دقیقه زمان مطالعه

برای کاربرانی که علاقمند به عکاسی و فیلمبرداری با گوشی خود هستند، پی بردن به دلایل پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

دوربین یکی از مهم ترین قسمت‌های اصلی تلفن‌های همراه امروزی در سال‌های اخیر به حساب می‌آید و باتوجه به قابلیت‌های جذاب و کاربری آسان، استفاده از آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. دوربین گوشی ممکن است بر اثر عوامل مختلفی دچار عیب و کاهش کیفیت شود وعکس و فیلم‌های ثبت شده توسط آن از کیفیت خوبی برخوردار نباشد. در این مقاله از امدادکاران به مهمترین دلایل پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی و برخی از راهکارهای رفع آن خواهیم پرداخت.

دلایل پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی

1-فرسوده شدن دوربین گوشی و قطعات آن

با گذشت مدت زمان زیادی از استفاده از گوشی، ممکن است دوربین گوشی و قطعات موجود در آن به دلیل استهلاک زیاد آسیب دیده و فرسوده شوند. قطعات و اجزای تشکلیل دهنده گوشی همانند هر کالای مصرفی دیگری طول عمر مشخصی دارند و بعد از مدتی عملکرد و خاصیت اولیه خود را نخواهند داشت. اگر بعد از گذشت مدت‌ها استفاده از تلفن همراه، متوجه پایین آمدن کیفیت دوربین آن شدید باید برای رفع این مشکل به متخصصان و تعمیرکاران حرفه‌ای مراجعه کرده و قطعات فرسوده شده را تعویض کنید.

2-ورود گرد و غبار و آلودگی به دوربین گوشی

اگر گرد و غبار و آلودگی به لنز دوربین نفوذ کند، و یا به وسیله‌ی اجسام مختلف، خط و خشی روی دوربین بیوفتد، می‌تواند عملکرد آن را تحت تاثیر قرار داده و عکس‌ها و فیلم‌ها تار و بی کیفیت شوند و در نتیجه موجب پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی شود.

برای پیشگیری از ایجاد این مشکل، باید از قاب‌های با کیفیت و استاندارد محافظ گوشی استفاده کرد. این قاب‌ها از لنز دوربین در برابر ایجاد خط و خش و ضربه تا حد زیادی جلوگیری می‌کنند.

نکته: در انتخاب قاب دقت کنید، اگر قاب تهیه شده از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد خود موجب پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی می‌شود.

دلایل پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی

حتما بخوانید: دلایل سوختن هارد گوشی چیست؟

3-بخار آب بر روی لنز

هنگامی‌که آب و رطوبت به داخل گوشی نفوذ کند، باعث پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی میشود. در صورت بروز این مشکل، نور به طرز مناسبی وارد مکانیزم دوربین نمی‌شود و موجب کاهش کیفیت عکس می‌شود. اگر بخار آب روی سطح داخلی شیشه لنز باشد، امکان پاک کردن آن بدون اعمال تنظیمات وجود ندارد.

4-استفاده از شارژر نامناسب

گرچه استفاده از شارژر فیک و غیراستاندارد را نمی‌توان به عنوان دلیل محکمی برای پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی دانست، اما ممکن است باعث وارد آمدن آسیب به برد گوشی، دوربین، و همچنین باتری و قطعات مکانیکی دیگر شود. البته این اتفاق بارز نمی‌باشد.

5-تنظیمات اشتباه

تنظیمات اشتباه نیز می‌تواند موجب پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی شود و در هنگام عکس برداری، تصویر ناواضح و تاری برای شما ایجاد کند. ریست کردن تنظیمات دوربین می تواند این مشکل را حل کند. استفاده از تنظیمات اتوماتیک نیز، تا حد زیادی برای حل این مشکل مفید است. بنابراین بهتر است برای اینکه عکس‍های شما کیفیت بهتری داشته باشد، تنظیمات دوربین گوشی خود را بررسی کنید.

6-فوکوس خود به خود دوربین یا فوکوس نکردن دوربین

مشکل در فوکوس دوربین موضوع متداولی برای برخی از کاربران می باشد، گاهی اوقات با تنظیم فوکوس دوربین گوشی، مشکل حل خواهد شد ولی اگر این مشکل طولانی مدت شود، نشان دهنده وجود مشکلی اساسی در دوربین گوشی می‌باشد. اگر تحت هیچ شرایطی موفق به فوکوس نشدید، باید دوربین گوشی خود را تعویض کنید.

7-تکان خوردن دوربین در هنگام عکاسی

موضوع بعدی که خیلی ساده است و اکثر کاربران به آن دقت نمی‌کنند، تکان خوردن بیش از حد دوربین در حین عکس برداری است، که موجب پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی می شود. لرزش دست و موارد دیگر موجب تار شدن و بی کیفیت شدن عکس می‌شود. این موضوع یکی از مهم ترین دلایل برای تار شدن و بی کیفیت شدن دوربین گوشی می‌باشد. اکثر گوشی‌های هوشمند امروزی دارای قابلیت لرزش گیر و تشخیص حرکت در نور هستند، و تا حدی مشکل زیادی ندارند، ولی همچنان پیش می‌آید که در مواقع کم بودن نور اگر خیلی سریع دکمه شاتر اپ دوربین را لمس کنید عکس ها تار و ناواضح می‌شود.

با اینکه سرعت دوربین‌های امروزی بالا می‌باشد، اما عکس‌ها در لحظه ثبت نخواهند شد و دوربین به کمی زمان برای دریافت نور و ثبت عکس نیاز دارد، و اگر نور مناسبی وجود نداشته باشد، ممکن است زمان دریافت نور توسط دوربین بیشتر از یک ثانیه طول بکشد. اگر در طی این زمان حرکتی انجام شود، عکس تار و بی کیفیت خواهد شد. بنابراین ثابت بودن دوربین و استفاده از تنظیمات ثابت کننده تصویر وهمچنین ANTI-SHAKE دوربین گوشی بسیار مهم است و مشکل را حل خواهد کرد.

دلایل پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی

حتما بخوانید: دلایل ریستارت شدن خودکار گوشی

8-زود عکس گرفتن

علت دیگری که موجب پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی می‌شود، قابلیت فوکوس خودکار می‌باشد. فرایند فوکوس در هنگام عکس برداری در گوشی‌های هوشمند به زمان احتیاج دارد و اگر هنگام فوکوس کردن و ثابت نشدن آن دکمه شاتر را لمس کنیم، موجب می‌شود عکس گرفته شده تار شود.

9-مشکلات نرم افزاری

گاهی علت پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی، مشکلات سخت افزاری نیست، و با بررسی‌های بیشتر متوجه خواهیم شد که یک مشکل نرم افزاری باعث بروز این مشکل شده است. برخی از این عوامل به شرح زیر می‌باشد:

1. استفاده نکردن از آپدیت‌های مورد نیاز گوشی

2. سنگین و پر بودن حافظه گوشی

3. قدیمی شدن سیستم عامل گوشی

4. ویروسی بودن برنامه‌ یا برنامه‌های نصب شده

10-صدا دادن لنز دوربین گوشی

عواملی مختلفی موجب صدا دادن دوربین گوشی می‌شود، مانند خیس شدن و آب خوردگی دوربین و باقی ماندن رطوبت در لنز. هنگامیکه متوجه شدید که دوربین صدا می‌دهد، حتما آن را تعویض کنید، زیرا این امر به مرور زمان موجب پایین آمد کیفیت دوربین گوشی می‌شود.

دلایل پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی

11-بررسی کاور یا قاب گوشی

یکی دیگر از عوامل پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی، کاور آن می‌باشد. زیرا بعضی از کاورها روی لنز دوربین را می‌پوشاند و مانع از عبور نور می‌شود. هنگام بروز این مشکل پیشنهاد می‌کنیم قاب گوشی را دربیاورید و یک بار بدون آن عکس بگیرید. اگر بعد از انجام اینکار کیفیت عکس های گرفته شده با حالت قبل فرق می‌کرد و بهتر شده بود، پس مشکل از کاور است و باید کاور جدید بخرید. حتما قابی که عریض و مورب باشد تهیه کنید.

راهکارهایی برای حل مشکل پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی

  • با استفاده از یک دستمال نرم، لنز دوربین گوشی خود را تمیز کنید. این کار را به صورت دوره‌ای انجام دهید. هنگامیکه گوشی را در جیب و یا کیفتان می‌گذارید، باعث کثیف شدن لنز آن می‌شود. به هیچ عنوان برای تمیز کردن کاور لنز از مایع تمیز کننده به صورت مستقیم استفاده نکنید. در حد بسیار کم دستمال را مرطوب کنید.
  • حتما گوشی خود را دور از رطوبت نگه دارید. هرگز در صورت نفوذ رطوبت به گوشی از سشوار استفاده نکنید. دمای غیراستاندارد به گوشی آسیب زیادی وارد میکند. در چنین شرایطی در اسرع وقت به یک مرکز معتبر برای تعمیر گوشی خود مراجعه کنید.
  • حافظه گوشی را خالی کنید و یا در صورت نیاز، بعد از گرفتن نسخه پشتیبان، گوشی را ریست فکتوری(برگشت به تنظیمات کارخانه) کنید. همچنین از نصب بروزرسانی‌های تایید نشده خودداری کنید.
  • هنگام استفاده از دوربین گوشی، برنامه‌های غیرضروری را ببندید تا پردازنده و رم برای پردازش کردن تصویر آزاد باشند.

تعمیرات موبایل در امدادکاران

شما در هر نقطه از شهر تهران که هستید (شمال،جنوب،شرق،غرب) می‌توانید در خواست خود را برای تعمیر موبایل خود اعم از پایین آمدن کیفیت دوربین گوشی و غیره در تهران ثبت کنید.

همچنین می‌توانید تعمیرات انواع برند‌های موبایل اعم از تعمیر گوشی هواوی،  شیائومی، سامسونگ، آیفون، و… را به تیم متخصص وحرفه‌ای امدادکاران بسپارید تا در کمترین زمان ممکن موبایل شما را تعمیر کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *