گرمای شدید هوا در چند سال اخیر زندگی بدون سیستمهای خنک کننده را تقریبا غیرممکن کرده است. افراد با توجه به شرایط محیطی، اندازه فضا، نوع کاربری محیط و غیره نوع کولر خود را انتخاب میکنند. کولر گازی یکی از انواع سیستم های خنک کننده است که در بین مردم بسیار محبوب است. کولر گازی انواع مختلفی دارد. یکی از سبکهای آنها کولر گازی ایستاده است. متاسفانه همه مردم با آنها و نوع کاربری آنها آشنا نیستند. برای بسیاری از افراد ممکن است این سوال پیش بیاید که تفاوت این دستگاهها با کولرهای دیواری چیست؟ مصرف برق این دو کولر چه تفاوتی با هم دارد؟ کدام یک قیمت مناسبتری دارد؟ کولر گازی ایستاده برای منزل مناسبتر است یا دیواری؟ آیا مدلهای ایستاده امکان گرمایش محیط را هم دارند؟ اگر قصد نصب و تعمیر کولر گازی خود را دارید میتوانید با ما در نمایندگی تعمیرات کولر گازی و همینطور نصب کولر گازی در ارتباط باشید تا به کمک متخصصین حرفهای ما در شرکت امدادکاران این مشکل را به بهترین نحو برطرف کنید.
کولر گازیها بر اساس محل نصب به انواع کولر گازی دیواری، پنجرهای، پرتابل و ایستاده تقسیم میشوند که در این مقاله از کادر حرفهای امدادکاران به کولر گازی ایستاده و نحوه عملکرد آن میپردازیم و همینطور مزایا و معایب کولرهای ایستاده و تفاوت کولرهای گازی ایستاده و دیواری میپردازیم.
بهتر است بدانید: آموزش نحوه ریست کردن کولر گازی و کنترل آن
ابتدا اولین سوال در مورد این دستگاه این است که کولر گازی ایستاده چیست؟ در جواب به این سوال میتوان گفت که کولرهای گازی ایستاده در دو نوع دو تکه و یک تکه طراحی شدهاند که پنل داخلی آنها به صورت ایستاده بر روی زمین نصب میشود. و نسبتا بزرگ است و در صورت داشتن یونیت خارجی در فضای بیرون در پشت بام یا تراس قرار دارد.
در مدل یک تکه، کمپرسور و پنل به طور یکپارچه هستند. در حالی که در مدل دو تکه، کندانسور و کمپرسور جدا هستند. و اما کولر گازی ایستاده برای چه مکانهایی استفاده میشود؟ کولرگازی ایستاده در فضاهای وسیعی که امکان نصب چند پنل وجود ندارد مانند هتلها، سالنهای عمومی، پاساژها، سالنهای بزرگ، فرودگاهها و مساجد استفاده میشود.
زیرا از نظر اقتصادی و طراحی به صرفهتر خواهند بود و محیط را بهتر خنک میکنند. گاز مورد استفاده در کولرهای گازی ایستاده R22 یا R410A میباشد. کولر گازی ایستاده معمولی عمدتا از گاز R22 استفاده میکند و کولر گازی ایستاده اینورتر از گاز R410A استفاده میکند. کمپرسور این دستگاه از نوع کمپرسور روتاری و اسکرول میباشد که به دلیل قدرت بالا برای کولرهای گازی ایستاده مناسب میباشد.
کولر گازی ایستاده مثل هر دستگاه دیگری مزایا و معایب خود را دارد که در ادامه به بررسی مزایا و معایب کولر گازی ایستاده میپردازیم.
از مزایای این دستگاه میتوان به طراحی زیبا و تزیینی آن، استفاده از کمپرسور اسکرال یا روتاری قدرتمند، قدرت رطوبتزدایی خیلی بالا، قدرت پرتاب باد کولر گازی، گرمایش و سرمایش سریع و قدرتمند، و فیلترهای تصفیه کننده هوا و یونزدایی، قابل تعویض بودن فیلترها، دارای کنترل از راه دور، قادر به پرتاب باد در چهار جهت و مجهز به نمایشگر دیجیتال برای نمایش دمای محیط است.
بهتر است بدانید: راه های نگهداری از کولر گازی
همچنین یکی از معایب کولر گازی ایستاده این است که مصرف کولرگازی ایستاده نسبت به سایر کولرهای گازی مانند دیواری بیشتر است که این امر نیز طبیعی است زیرا اسپلیتهای ایستاده به دلیل قدرت خنک کنندگی بیشتر به کمپرسور بزرگتری مجهز هستند. بنابراین مصرف آنها بیشتر خواهد بود اما این مصرف بالا با توجه به عملکرد این دستگاه قابل قبول خواهد بود.
راه حل دیگر این مشکل استفاده از کولر گازی ایستاده با مصرف انرژی کم با برچسب انرژی A است. صدای زیاد کولر گازی ایستاده یکی از معایب آن است که به دلیل بزرگ بودن بلوورهای دستگاه مانند عیب قبل طبیعی است. به همین خاطراین سیستم بیشتر در اماکن تجاری و بزرگ استفاده میشود و از نوع دیواری برای آپارتمانها استفاده میشود.
برای نصب و راهاندازی کولر گازی ایستاده نخست باید محل آن را مشخص کنید تا به دلیل قدرت پرتاب زیاد باعث ایجاد ناراحتی برای افراد نشود. همچنین باید دستگاه را در مکانی دور از منابع گرما و نور مستقیم خورشید قرار دهید تا به درستی کار کند.
سپس باید محل رفتن لولهها را مشخص کنید، در این مرحله پس از قرار دادن یونیت داخلی در محل مورد نظر، باید نقطه مناسبی برای سوراخ کردن لوله در دیوار ایجاد کنید تا لوله کولر از آن عبور کند. سوراخ ایجاد شده باید متناسب با قطر کولرگازی ایستاده باشد تا مشکلاتی مانند گرفتگی هوای ورودی در اواپراتور یا عدم توزیع هوا به طور کامل ایجاد نشود.
بعد از انجام این مراحل، نوبت به تست اتصالات میرسد، بنابراین ابتدا پوشش پنل دستگاه را بردارید و تمامی اتصالات الکتریکی آن را بررسی کنید. برای اطمینان از سلامت آن همچنین میزان خمیدگی لوله دستگاه را بررسی کنید تا مسدود نباشد و یونیتهای داخلی و خارجی به درستی به هم متصل شده باشند. سپس لولهها، کابلها و سیمکشیهای کولر گازی را با نوار برق ببندید و از سوراخ ایجاد شده در دیوار عبور دهید.
بهتر است بدانید: عدم خاموش شدن کولر گازی
پس از انجام مراحل فوق، یونیت داخلی به طور کامل مونتاژ شده و نوبت به نصب یونیت خارجی میرسد. همچنین باید اتصالات دستگاه خارجی و همچنین دستگاه داخلی را بررسی کنید، برای این کار باید درپوش پنل را جدا کرده و نمودار مدار دستگاه را بررسی کنید و پس از بررسی اتصالات کابل، درپوش پنل را ببندید. اکنون باید تمام لولههای پنل بیرونی را به لولههای مربوطه در یونیت خارجی وصل کنید. برای افزایش طول عمر دستگاه بهتر است لولهها را نیز عایقبندی کنید.
کولر گازی ایستاده در ظرفیتهای مختلف از 36000 تا 90000 BTU طراحی و عرضه میشود. برق این اسپلیترها به دلیل ظرفیت زیاد معمولا سه فاز است اما با ظرفیت 36000 در بعضی برندها دستگاه تک فاز میباشد. مصرف برق کولرگازی ایستاده نیز به دلیل ظرفیت زیاد بالا بوده و در صورت انتخاب مدلهای اینورتر آن، به دلیل مجهز بودن به کیت اینورتر در مصرف انرژی صرفهجویی زیادی خواهد داشت.
کولرگازیهای ایستاده کمپرسوری مشابه کمپرسور(موتور) کولر گازی دیواری دارند و عملکرد آنها تفاوتی ندارد و هر دو دارای یونیت خارجی و داخلی هستند و اگر تک پنل باشند، کولر گازی پرتابل محسوب میشوند.
اما تفاوت اصلی که باعث میشود به جای کولر گازی دیواری از آنها استفاده کنیم، قدرت و ظرفیت بالای آنها است. از آنجایی که کولر گازی ایستاده دارای قدرت خنک کنندگی قوی و ظرفیت بالاتری است، بنابراین ابعاد کمپرسور و سایر تجهیزات داخلی بزرگتر از کولر گازی دیواری است، و این مورد باعث افزایش وزن دستگاه و ابعاد آن شده است. به همین خاطربه صورت عمودی و ایستاده روی زمین قرار میگیرد.
تفاوت دیگر کولر گازی ایستاده با کولر گازی دیواری این است که به دلیل بزرگتر بودن تجهیزات کولر گازی ایستاده، قابلیت سرمایش آن نیز بیشتر است و به دلیل ارتفاع بلند دستگاه، فضای مربوطه سریعتر خنک میشود.
دیدگاهتان را بنویسید