تسمه ماشین لباسشویی چیست؟

5 دقیقه زمان مطالعه

تسمه ماشین لباسشویی یکی از مهم ترین قطعات این دستگاه است که در اثر عوامل مختلفی ممکن است آسیب ببیند.هنگامی که این قطعه آسیب دیده و فرسوده می‌شود، باید سریعا اقدام به تعویض آن نمایید. در این مقاله نگاهی دقیق به تسمه ماشین لباسشویی، علائم خرابی و نحوه تعویض و تنظیم آن خواهیم داشت. همچنین شما می‌توانید برای تعمیر ماشین لباسشویی خود با نمایندگی تعمیر ماشین لباسشویی امدادکاران تماس بگیرید.

تسمه ماشین لباسشویی چیست و در کجا قرار دارد؟

تسمه یکی از مهم ترین قطعات ماشین لباسشویی است که وظیفه انتقال نیرو از موتور به دیگ ماشین لباسشویی را دارد. این قطعه روی دو قطب (بزرگ و کوچک) قرار می‌گیرد و با روشن و کارکردن ماشین لباسشویی، موتور انرژی را بین دو قطب منتقل می‌کند و ماشین لباسشویی حرکت می‌کند. وظیفه اصلی تسمه در موتور انتقال انرژی موتور از دو قرقره ای است که بین آنها قرار می‌گیرد.

تسمه ماشین لباسشویی چیست؟

حتمابخوانید: نحوه تراز کردن یخچال چگونه است؟

مهم ترین علائم خرابی تسمه ماشین لباسشویی

1. نچرخیدن و عدم چرخش دیگ

عدم چرخش دیگ یکی از مهم ترین علل خرابی تسمه در این واحد می‌باشد. اگر دیگ را نچرخانید، فرآیند شستشو با شکست مواجه می‌شود و در نتیجه ماشین لباسشویی از کار می افتد. گرفتن انرژی لازم از موتور و انتقال آن به دیگ یکی از مهمترین وظایف تسمه شستشو است. اگر تسمه شکسته، پوسیده یا شل شده باشد، ماشین لباسشویی به درستی نمی‌چرخد.

2. لرزش شدید و تولید سروصدای زیاد در هنگام کارکرد

لرزش و صدا از دیگر دلایل مهم خرابی تسمه واشر هستند. در این زمینه باید توجه داشت که در طراحی ماشین های لباسشویی با درب ورودی، تسمه ها در گوشه های دیگ دستگاه تعبیه می‌شوند. این تسمه ها وظیفه نگه داشتن دیگ را در وسط ماشین لباسشویی بر عهده دارند.

این تسمه ها به تدریج و به مرور زمان با استهلاک آنها می‌شکند و پوسیده می‌شوند. بر این اساس، زمانی که ظرف می‌چرخد ​​و فرآیند شستشو آغاز می‌شود، شاهد لرزش و صداهای غیرعادی از دستگاه هستیم. با تعویض تسمه ماشین لباسشویی می توان این مشکل فنی را به راحتی برطرف کرد.

3. سپری شدن طول عمر مفید ماشین لباسشویی

گذشت زمان می‌تواند به تدریج به برخی از قطعات و لوازم فنی دستگاه از جمله قسمت تسمه آسیب برساند. معمولا عمر مفید و بهینه ماشین لباسشویی حدود 6 سال است.

در صورت عدم انجام سرویس های دوره ای، احتمال آسیب دیدن تسمه محرک وجود دارد. همچنین یکی از دلایل دیگر نیاز به تعمیر یا تعویض تسمه ماشین لباسشویی استشمام بوی لاستیک سوخته در حین کارکرد ماشین است.

تسمه ماشین لباسشویی چیست؟

حتما بخوانید: علت قفل شدن درب ماشین لباسشویی چیست؟

آموزش نحوه تعویض تسمه ماشین لباسشویی

تعویض تسمه ماشین لباسشویی امری تخصصی است و نیازمند آموزش وکسب مهارت های لازم است. در ادامه این مطلب با نحوه تعویض تسمه در ماشین لباسشویی آشنا می‌شویم.

1-قبل از شروع فرآیند تعویض، رعایت اصول ایمنی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. بنابراین در ابتدا باید از خاموش بودن ماشین لباسشویی و جدا شدن دو شاخه ماشین از پریز اطمینان حاصل کرد.

2- در صورتی که ماشین لباسشویی دارای پنل پشتی باشد، لازم است پنل را با استفاده از پیچ گوشتی باز کنید. در برخی مدل ها پنل پشتی قابل جدا شدن نیست و پنل جلویی دستگاه باید جدا شود.

3- تسمه دستگاه اغلب در اطراف غلتک دیگ قرار می‌گیرد. پس از باز شدن و برای بیرون آمدن کامل پانل باید این قسمت را به سمت خود بکشید. پس از این مرحله، تسمه ماشین لباسشویی نمایان می‌شود.

4-با بررسی و بازرسی دقیق می توان ساییدگی یا شل بودن تسمه را تشخیص داد. در صورت شل بودن تسمه واشر، نیازی به تعویض این قطعه نیست.

5- سپس یک پیچ گوشتی را روی لبه تسمه قرار دهید و به محض بالا آمدن باید تسمه را روی قرقره و در یک جهت بچرخانید. چرخش پول و قرقره باعث می‌شود تسمه بلند شود و در دست راحت باشد. پس از طی این فرآیند، تسمه دستگاه به طور کامل از موقعیت خود خارج می‌شود.

6-برای تعویض تسمه ماشین لباسشویی باید شیارهای تسمه خریداری شده با قسمت پول هماهنگی کامل داشته باشد.

7- برای نصب یک تسمه محکم و جدید ابتدا باید آن را دور قرقره انداخته و سپس بدون اعمال فشار سعی کنید تسمه را دور قرقره ثابت کنید.

8- با چرخاندن آهسته قرقره، تسمه به راحتی در جای خود قرار می‌گیرد.

شایان ذکر است که در بسیاری از موارد نیازی به تعویض تسمه ماشین لباسشویی با بررسی اولیه نیست. در برخی موارد ممکن است تسمه دستگاه در جای خود قرار نگیرد. در این شرایط با برگرداندن تسمه به حالت اولیه می توان این مشکل را حل کرد.

توجه: در صورت آسیب دیدن تسمه باید از روشن کردن دستگاه خودداری کنید. زیرا در این شرایط احتمال آسیب و خرابی قطعات و موتور ماشین لباسشویی افزایش می‌یابد.

تسمه ماشین لباسشویی چیست؟

حتما بخوانید: علت نشتی آب از زیرماشین لباسشویی چیست؟

انواع تسمه ماشین لباسشویی

تسمه های مورد استفاده در ماشین لباسشویی ها با توجه به کاربرد و قدرت ماشین های لباسشویی با یکدیگر تفاوت دارند.

  1. تسمه شیاردار
  2. تسمه ذوزنقه
  3. تسمه تایم
  4. تسمه دنده ای

نحوه رگلاژ تسمه ماشین لباسشویی

نحوه تنظیم تسمه ماشین لباسشویی سوالی است که بارها توسط تیم امدادکاران مطرح می‌شود،که آن را توضیح می‌دهیم تا بتوانید بدون پرداخت هزینه در منزل مشکل را حل کنید.برای تنظیم تسمه واشر، ابتدا پایه های دینام را شل کنید. دینام را با یک اهرم به عقب بکشید (تا تسمه خیلی سفت نباشد) حالا پیچ های دینام را ببندید.

تفاوت ماشین لباسشویی های تسمه دار و بدون تسمه

برخی از ماشین لباسشویی ها مجهز به تسمه هستند اما برخی دیگر با تسمه کار نمی کنند. در ادامه تفاوت ماشین لباسشویی های تسمه دار و بدون تسمه را بررسی می کنیم تا بیشتر با آن ها آشنا شوید.

نحوه کارکرد ماشین لباسشویی تسمه دار

در واقع قرار دادن تسمه در ماشین لباسشویی باعث سر و صدای بیشتری در هنگام کار ماشین لباسشویی می‌شود، همانطور که اشاره کردیم وسیله اتصال موتور و دیگ ماشین لباسشویی تسمه است و در تمامی لباسشویی های قدیمی تسمه نصب می‌شود.

نحوه کارکرد ماشین لباسشویی بدون تسمه

  • شرکت های تولید کننده ماشین لباسشویی با استفاده از این فناوری دستگاه هایی تولید کرده اند که بدون تسمه کار می‌کنند و موتور آنها با اتصال مستقیم یا دایرکت درایو کار می‌کند.
  • در ماشین لباسشویی های شارژی قطعات درگیر در شستشو بسیار کمتر است یعنی فقط موتور و دیگ شستشو باقی می‌ماند.
  • ماشین‌های لباسشویی مستقیم از نیروی مغناطیسی برای انجام عملیات شستشو استفاده می‌کنند.
  • با صدای بسیار کمتر و لرزش بسیار کمتری مواجه خواهیم شد.
  • ماشین های لباسشویی بدون تسمه از موتور گیربکس استفاده نمی‌کنند.
  • موتورهای دایرکت درایو روغن کاری که با موتورهای دنده ای انجام می‌شود نیاز ندارند و انرژی لازم برای حرکت را از نیروی مغناطیسی وارد شده به موتور دریافت می‌کنند.
  • نوع دیگری از ماشین لباسشویی بدون تسمه وجود دارد که موتور آن CDLB است.

  • با این ماشین لباسشویی ها علاوه بر اینکه تسمه از ماشین لباسشویی جدا می‌شود، زغال نیز حذف می‌شود. مصرف انرژی نیز با این نوع موتورها بسیار کمتر است.

مزایا و معایب لباسشویی های تسمه دار

معایب ماشین لباسشویی تسمه دار:

در ماشین لباسشویی هایی که تسمه دارند،آنها زودتر می‌شکند و نیاز به تعمیر دارند.

پارگی و پوسیدگی از مشکلات رایج کمربند است.

استفاده از تسمه در ماشین لباسشویی می‌تواند باعث ایجاد سر و صدای زیادی در هنگام کارکرد ماشین شود.

لرزش های غیرعادی ممکن است توسط تسمه ایجاد شود.

مزایای ماشین لباسشویی تسمه دار:

تعمیر و رفع مشکلات تسمه در ماشین لباسشویی آسان است.

قیمت ماشین لباسشویی پایین است.

هزینه تعویض تسمه ماشین لباسشویی کم است.

مزایا و معایب لباسشویی های بدون تسمه

معایب ماشین لباسشویی بدون تسمه:

در صورت خرابی باید هزینه های زیادی برای تعمیر موتور بدون تسمه بپردازید.

مزایای ماشین لباسشویی بدون تسمه:

صدا و لرزش ماشین لباسشویی های شارژی بسیار کمتر است.

مصرف انرژی ماشین لباسشویی به دلیل کاهش قطعات موتور در ماشین لباسشویی های بدون تسمه بسیار کم است.

جمع بندی نهایی

به یاد داشته باشید که روش های ذکر شده به شما یک تصور کلی از مشکل می‌دهد و بهتر است تعویض و تعمیر را به یک صنعتگر با تجربه بسپارید. قبل از انجام این کار باید ایرادات ماشین لباسشویی را شناسایی کنید تا بتوانید دستگاه را به درستی عیب یابی کنید و قطعه اشتباه را تعمیر نکنید.امدادکاران کلیه نمایندگی تعمیر مایکروویو در تهران ،نمایندگی تعمیر ماشین لباسشویی در تهران ، نمایندگی تعمیر یخچال سامسونگ در تهران را برعهده دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *