برای اینکه بدانید یخچال نفراست و دیفراست چه تفاوتی با هم دارند و در هنگام خرید کدام یک را باید انتخاب کنید، کافی است ادامه این مقاله را بخوانید. یخچال های نفراست یخچال های بدون برفک و یخچال فریزر یخچال های با برفک هستند.شما میتوانید برای نمایندگی تعمیر یخچال خود با سایر برندها مانند تعمیر یخچال اسنوا ، تعمیر یخچال ال جی، تعمیر یخچال امرسان با شماره های ثبت شده داخل سایت تماس بگیرید.
به طور کلی یخچال ها از نظر تولید برفک، به دو دسته تقسیم میشوند:
یخچال ها با توجه به عملکرد سیستم انجماد به دو دسته یخ زدایی و بدون یخ تقسیم میشوند. حال ابتدا باید بدانیم که برفک به چه معناست و منظور از نفراست چیست و تفاوت نفراست با دیفراست چیست؟ یخچال های یخ زدایی معمولا دارای یخ زدگی هستند، بنابراین کاربران باید قسمت فریزر را در فواصل زمانی کوتاه تمیز کنند.اما با فناوری های جدید و پیشرفته، یخچال های بدون برفک از ایجاد یخ زدگی جلوگیری میکنند و همین امر باعث محبوبیت بیشتر آنها نسبت به یخچال های معمولی میشود.در میان شرکت های تولید کننده یخچال های بدون برفک مانند سامسونگ یکی از اولین شرکت هایی بود که مدل های بدون برفک را روانه بازار کرد.
یخ زدایی یخچال چیست؟ واژه ای که شاید برای بسیاری از کاربران آشنا باشد. ما معمولا به یخچال هایی که از یخ میزنند یخچال های برفک دار یا دیفراست میگویند. این نوع یخچال ها قابلیت یخ زدایی ندارند و کاربران برای عملکرد بهتر باید هر از چند گاهی دستگاه را تمیز کنند.
انواع دیگری از یخچال فریزر وجود دارد که دارای یخساز اتوماتیک هستند. این نوع یخچال ها دارای قابلیت یخ زدایی یا دارای چراغ یخ زدایی هستند که به صورت خودکار یا با روشن شدن چراغ یخ زدایی یخچال، یخ زدگی و یخ منجمد تولید شده در فریزر را به کاربر اطلاع میدهند. در نهایت این سیستم یخ را ذوب کرده و از طریق لوله وارد ظرفی میکند که در کنار موتور دستگاه قرار میگیرد و در نهایت از حرارت کمپرسور تبخیر میشود.
حتما بخوانید: آموزش تعمیر و تعویض لاستیک درب یخچال
نقطه مقابل یخچال های دیفراست، یخچال نفراست است. همانطور که از نام آن پیداست، یخچال های بدون یخ یا فاقد برفک هستند. زیرا شرکت های سازنده با نصب المنت ها از تجمع برفک و یخ زدگی در قسمت یخچال فریزر جلوگیری میکنند. پس میتوان گفت که این نوع یخچال ها نیازی به نظافت دستی ندارند.
یکی از مهم ترین تفاوت های یخچال های دیفراست و نفراست، بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی است. به طور کلی، یخچال های نفراست به دلیل خاصیت ضد یخ، بسیار کارآمد هستند. زیرا کمپرسورهای یخچال نفراست مانند یخچال ال جی X247 انرژی بسیار کمی برای یخ زدایی مصرف میکنند.
از آنجایی که یخچال نفراست به طور خودکار یخ های تشکیل شده را آب میکند، نیازی به خاموش کردن دستگاه در فواصل زمانی نیست و محصولات منجمد شما سرد نمیشوند و طعم و بوی خود را از دست نمیدهند. اما در یخچال دیفراست افراد هر از چند گاهی باید یخچال را خاموش کرده و دستگاه را به صورت دستی تمیز کنند.
البته مزیت یخچال دیفراست نسبت به یخچال نفراست این است که در صورت قطع برق، یخ زدگی ایجاد شده روی سبزیجات و غذا دیرتر آب می شود و در نتیجه غذای شما آسیب نمیبیند و فاسد نمیشود.
بخش های اصلی سیستم خنک کننده یخچال
قسمت های اصلی سیستم خنک کننده یخچال عبارتند از:
حتما بخوانید: چرا درب یخچال می افتد و چگونه آن را تعمیر کنیم؟
به عبارت دیگر یک مسیر کامل در یخچال ایجاد میشود که گاز خنک کننده در آن حرکت میکند. موتور یا کمپرسور یخچال وظیفه چرخش و حرکت این گاز در طول مسیر را بر عهده دارد.
هنگامی که گاز خنک کننده به مکانی میرسد، گرما را از مواد داخل آن گرفته و گرم میشود. سپس این گاز با فشار کمپرسور به میله های توری پشت یخچال منتقل میشود و در این میله ها گاز دمای خود را از دست میدهد یعنی با کمک هوای اطراف سرد میشود و دوباره حرکت میکند.
بی توجهی به یخ زدایی یخچال میتواند عواقب ناخوشایندی برای یخچال داشته باشد به طوری که در نهایت مجبور به تعویض موتور دستگاه شوید.
یکی از مهم ترین مشکلاتی که معمولاً کپک برای یخچال ایجاد میکند، کاهش راندمان و کارایی موتور است. زیرا کمپرسور به دلیل گرمای ایجاد شده در فریزر مجبور به انجام عملیات سرمایش بیشتر است.
همچنین اگر دستگاه شما یخ زدایی نشود، سیستم خنک کننده آن کاهش یافته و غذا و سبزیجات شما در مدت زمان کمتری فاسد میشوند. مهمتر اینکه اگر به دلیل یخ زدگی زیاد کارایی یخچال شما کاهش پیدا کند، این کار باعث کاهش طول عمر یخچال نیز میشود.
حتما بخوانید: آموزش تعمیر و تعویض ترموستات یخچال
فرقی نمیکند یخچال برفک شده باشد یا بدون برفک و چه مارکی است و چقدر برای خرید آن هزینه کرده اید، تا زمانی که از آن به خوبی نگهداری نکنید، حتی گران ترین یخچال و فریزرها نیز دچار مشکل میشوند. به همین دلیل لازم است نکات نگهداری یخچال های دیفزاست و نفراست را در نظر داشته باشید.
یخچال فریزرهای امروزی کارکردهای زیادی دارند و یکی از مهمترین آنها که روزگاری منشا مشکلاتی بود، از بین بردن کپک زدن است. یخبندان در اثر اختلاف دمای غذا و هوای در حال گردش در یخچال ایجاد میشود و تشکیل آن اجتناب ناپذیر خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید