پکیج برای تامین گرمایش ساختمان و همچنین تامین آب گرم مصرفی به قطعهای به نام مبدل نیاز دارد و اساس عملکرد سیستم پکیج دیواری تامین آب گرم مصرفی و آب گرم رادیاتور به شرح زیر میباشد:
آب سرد وارد شده به پکیج دیواری برای مصارف بهداشتی بوسیله مبدلها به دمای مورد نظر خواهد رسید، و وارد خطوط لولهکشی آب گرم بهداشتی میشود. و در مقابل برای سیستم گرمایش یک مدار بسته قرار دارد، که در هنگام نصب پکیج دیواری آبگیری میشود و در هر بار که پکیج دیواری روشن میشود، آب موجود در لولههای سیستم گرمایش بوسیله پمپ در گردش است تا به دمای مطلوب برسد.
پکیجهای دیواری بر اساس تعداد مبدل به دو نوع پکیج دو مبدل و تک مبدل تقسیم میشوند. اما در هر صورت هیچ پکیجی قابلیت تامین آب گرم مصرفی و سیستم گرمایش را به طور همزمان ندارد، و اولویت همیشه با آب گرم مصرفی میباشد. یعنی اگر پکیج دیواری در حال گرم کردن سیستم گرمایش باشد و همزمان مصرف کننده آب گرم را باز کند، پکیج به طور خودکار از حالت گرمایش به حالت آب گرم تغییر خواهد کرد. قبل از اینکه به تشخیص پکیج دیواری دو مبدل و تک مبدل بپردازیم، بهتر است با این دو نوع پکیج آشنا شوید.
بهتر است بخوانید: عملکرد و وظایف پمپ پکیج
در این نوع پکیج دیواری از دو نوع مبدل حرارتی استفاده شده است، مبدل اصلی (مبدل حرارتی گاز به آب) و مبدل حرارتی صفحه ای (مبدل حرارتی آب).
در پکیج دیواری دو مبدل از مبدل اصلی برای تامین گرمایش محیط استفاده میشود. بنابراین در حالت زمستانی یونیت پمپ فعال بوده و گرمایش از طریق گردش آب در مبدل اصلی تامین میشود.
حال اگرمصرف کننده نیاز به آب گرم مصرفی داشته باشد، پمپ دستگاه دوباره فعال میشود، و آب گرم را با گردش آب شهری در مبدل صفحهای ثانویه تامین خواهد کرد. مبدل ثانویه به گونهای عمل میکند که با قرار دادن آب سرد در کنار آب گرم ایجاد شده توسط مبدل اصلی، آب گرم مصرفی را تامین میکند.
در پکیج دیواری دو مبدل به دلیل جریان ثابت و کنترل بهتر دمای مایع، گرادیان حرارتی تحت کنترل است، و آب گرم مصرفی به صورت مطلوب خواهد بود. در ضمن در شرایط عملکرد یکسان به دلیل این که آب گرم مصرفی در تماس مستقیم با شعله مشعل قرار نمیگیرد، تشکیل رسوبات بر روی دیواره داخلی مبدل صفحهای پکیج دو مبدل بسیار دیرتر از پکیج دیواری تک مبدل رخ میدهد.
در این نوع پکیج از یک مبدل حرارتی اصلی دوگانه به نام (مبدل حرارتی آب دوگانه گاز) استفاده میشود.
در پکیج تک مبدل هم مصرف آب گرم و هم گرمایش توسط این مبدل از طریق تماس مستقیم با شعله مشعل تامین میشود. در این مدل پکیج دیواری، وقتی که مصرف کننده با باز کردن یکی از شیرها، درخواست آب گرم را به دستگاه اطلاع میدهد، آب شهر وارد دستگاه میشود و با فرمان فلومتر، مبدل اصلی دو برابر شده و با قرار گرفتن در معرض حرارت مستقیم مشعل گرم میشود. و از طریق لوله آب گرم مصرفی به سمت مصرف خواهد رفت. این عملکرد دقیقا شبیه آبگرمکن دیواری فوری است. در این سیستم به دلیل تماس مستقیم آب با شعله، کنترل دمای آب گرم مصرفی دشوارتر است، و به همین خاطر دمای آب گرم در حین استفاده تا حدودی دچار نوسان میشود.
بهتر است بخوانید: علت روشن نشدن مشعل و شمعک پکیج
حال وقتی مصرف کننده درخواست خود را روی حالت زمستانه پکیج، یعنی گرمایش قرار میدهد، شیر سه طرفه مسیر را به سمت رادیاتورها تغییر میدهد و پمپ برای گردش آب در رادیاتورها و خود مبدل فعال میشود. در این حالت پکیج دیواری، پمپ فقط در حالت زمستانی فعال میشود و در حالت تابستانی پمپ پکیج غیر فعال است.
از این رو با توجه به اینکه در این نوع مبدلها، آب گرم در تماس مستقیم با شعله است، و تمام کارها توسط یک مبدل در دستگاه انجام میشود، موجب رسوبگیری بیشتر در این نوع پکیج دیواری خواهد شد. در واقع مبدل در این نوع پکیج بر خلاف پکیج دو مبدل، هم کار گرمایش محیط وهم آب گرم مصرفی را عهدهدار است، بنابراین به مبدل پکیج تک مبدل، مبدل دو منظوره گفته میشود.
بهتر است بخوانید: تشخیص شیرهای رفت و برگشت در پکیج دیواری
علیرغم این که امکان رسوبگیری در پکیج دیواری دو مبدل کمتر است، رسوب گرفتن جزء ذاتی هر نوع مبدل در طول زمان است. در صورت نیاز به خدمات تاسیسات در زمینه انواع سرویس و تعمیر پکیج بوتان، تعمیرپکیج ایران رادیاتور، تعمیر پکیج ایساتیس و … با کارشناسان ما در امدادکاران تماس حاصل نمائید. تا با انجام به موقع سرویس پکیج در هزینه تعمیر زودهنگام آن صرفهجویی گردد.
اگرچه تفاوت پکیج دو مبدل و تک مبدل تنها به خاطر تعداد مخازن و مبدلها است، اما این تفاوت اختلافهای زیادی را دربر میگیرد، و مزایا و معایبی را برای هر یک نسبت به دیگری ایجاد میکند و انتخاب پکیج بهتر را دشوار میکند. در عمل در صورت وجود سختیزدای پلیفسفات، تفاوت زیادی در مقدار رسوب در پکیج تک مبدل و دو مبدل وجود ندارد. اما در صورت رسوب گرفتن پکیجهای دیواری هزینه سرویس و تعمیر در نوع دو مبدل خیلی کمتر از نوع تک مبدل میباشد.
بنابراین از نظر اقتصادی در مناطقی که آب دارای املاح زیادی میباشد (بیش از 500 ppm)، پکیج دو مبدل مناسبتر خواهد بود. اما در مناطقی که آب دارای املاح کمتر میباشد، پکیج تک مبدل بهینهتر است. و همچنین اگر از آن دسته افرادی هستید که کمتر از پکیج استفاده میکنید پکیج تک مبدل برایتان مناسب خواهد بود، اما اگر مصرفتان از پکیج و آب گرم زیاد است نوع دو مبدل آن بهتر میباشد.
عوامل متعددی میتواند در انتخاب پکیجهای تک مبدل و دو مبدل تاثیر بگذارد، و همچنین باید در نظر داشته باشید که اگرچه وجود دو مبدل با هم در یک پکیج باعث عملکرد بهتر میشود، اما هزینه اولیه خرید پکیج های دو مبدل بیش از تک مبدل است. با توجه به مواد ذکر شده مهمترین عاملی که باعث کاهش راندمان و خرابی پکیج دیواری، به خصوص درنوع تک مبدل میشود رسوب گذاری است، بنابراین نیاز است هر چند وقت یکبار پکیج را سرویس و رسوبزدایی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید