معرفی انواع دوربین مدار بسته و ویژگی های آن

5 دقیقه زمان مطالعه

دوربین های مدار بسته بر اساس تکنولوژی ساخت، نوع بدنه دوربین، نوع لنز و کیفیت و رزولیشن تصویر به انواع گوناگونی تقسیم می شوند. اگر قصد خرید یا نصب دوربین مدار بسته را دارید توصیه می کنیم پیش از هر اقدامی اطلاع کاملی از انواع دوربین و کاربردهای آنها به دست آورده و بهترین دوربین مدار بسته را متناسب با نیاز خود خریداری و نصب کنید. با توجه به اهمیت این موضوع در این مطلب بر آن شده ایم تا شما را با انواع دوربین مدار بسته آشنا کنیم و شما را با ویژگی ها و کاربردهای دوربین آشنا کنیم.

اگر قصد نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته در مغازه، منزل، اداره و یا . . . را دارید و به دنبال نصاب حرفه ای دوربین مدار بسته هستید کافیست از طریق صفحه نصب دوربین مدار بسته امدادکاران سفارش خود را ثبت کنید.

انواع دوربین مدار بسته از لحاظ تکنولوژی ساخت

انواع دوربین مداربسته

1.دوربین مدار بسته آنالوگ

دوربین آنالوگ را می توان یکی از انواع دوربین مدار بسته دانست. دوربین های آنالوگ تصاویر را به صورت سیگنال های آنالوگ دریافت و ارسال می کنند.

برای ضبط تصاویر این نوع دوربین از یک دستگاه مخصوص با عنوان DVR استفاده می شود. به عبارت دیگر، دستگاه DVR، وظیفه ضبط تصاویر در سیستم دوربین های مدار بسته را بر عهده دارد.

همچنین، برای اتصال دوربین به دستگاه از یک کابل کواکسیال بهره می برند. قیمت پایین و مقرون به صرفه و سهولت در نصب و راه اندازی، از دیگر ویژگی های دوربین مداربسته نوع آنالوگ محسوب می شود.

نمونه ای جدید از دوربین های مدار بسته آنالوگ قابلیت نمایش تصاویر به صورت HD را دارند. به همین جهت، انتقال تصاویر در این نوع از دوربین ها، با کیفیت و رزولوشن بسیار بالایی صورت می گیرد.

2.دوربین مدار بسته تحت شبکه یا IP

ارسال تصاویر در دوربین مدار بسته تحت شبکه یا IP، تحت پروتکل های شبکه و به صورت دیجیتال صورت می گیرد.

دستگاه ضبط کننده تصاویر و اطلاعات دوربین های تحت شبکه با عنوان NVR شناخته می شود. همچنین، اتصال این دستگاه به دوربین از طریق کابل شبکه صورت می پذیرد. برخورداری از کیفیت تصویر بسیار بالا، استفاده از دوربین های مداربسته ip را با سیر صعودی همراه ساخته است. علاوه بر این، دوربین مداربسته تحت شبکه توانایی پردازش تصاویر را دارد.

بهره مندی از قابلیت ها و امکانات هوشمند، مانند تشخیص چهره، قابلیت برقراری ارتباط بیسیم با کیفیت و امنیت بالا و قابلیت ارسال صدا و تصویر همزمان در بستر شبکه، دیگر ویژگی های این مدل دوربین مدار بسته را شامل می شود. در ضمن، این نوع از دوربین های مدار بسته برای توسعه سیستم های امنیتی و نظارتی از انتخاب های کاربردی به شمار می روند.

حتما بخوانید: آموزش انتقال تصویر دوربین مدار بسته

انواع دوربین مدار بسته  از لحاظ نوع بدنه دوربین

انواع دوربین مدار بسته

1. دوربین مدار بسته Dome

 از دیگر انواع دوربین مدار بسته می توان به دوربین دام، اشاره نمود.

نامگذاری این نوع از دوربین ها بر اساس شکل ظاهری آنها صورت گرفته است. دوربین های دام غالبا گنبدی شکل می باشند. دوربین مداربسته dome، از گزینه های مناسب برای استفاده در محیط های داخلی به شمار می رود.

استفاده در فروشگاه ها، اداره ها و منازل، از عمده ترین موارد کاربرد دوربین های مدار بسته مدل دام تلقی می گردد. بدنه این نوع از دوربین ها از پلاستیک یا فلز باکیفیت ساخته می شود.

2.دوربین مدار بسته Bullet

 این نوع از دوربین ها دارای ظاهری به فرم مکعب مستطیل یا استوانه ای می باشند. عموما دوربین های بولت برای نصب در فضاهای بیرونی مورد استفاده قرار می گیرند.

دوربین مداربسته bullet قابلیت نصب در فضاهای مختلف مانند زیر سقف یا روی دیوار را دارند. بدنه دوربین های بولت به علت قرار گرفتن در محیط های بیرونی و گردوغبار، غالبا از فلز باکیفیت و بادوام ساخته می شوند.

همچنین، به منظور جلوگیری از سرقت و دزدیده شدن، مناسب است که این مدل دوربین مداربسته دور از دسترس و در ارتفاع بالا نصب گردد.

حتما بخوانید: بهترین محل نصب دوربین مدار بسته

3. دوربین مداربسته صنعتی (Box)

دوربین مدار بسته صنعتی یا باکس، از دیگر انواع دوربین مدار بسته محسوب می شود. این مدل از دوربین های نظارتی، معمولا به شکل مکعب مستطیل ساخته می شوند. مهم ترین کاربرد دوربین های باکس در محیط ها و فضاهای صنعتی صورت می گیرد.

4. دوربین مدار بسته مخفی یا مینیاتوری

این نوع از دوربین های مدار بسته به علت برخورداری از ابعاد کوچک، با نام دوربین مینیاتوری یا مخفی شناخته می شوند.

ضمنا، قابلیت مخفی کردن دوربین های مینیاتوری از معرض دید افراد وجود دارد. علاوه بر این، دوربین های مخفی با نام دوربین مدار بسته Pinhole نیز معروف هستند.

5. دوربین مداربسته Fisheye

 از دیگر انواع دوربین نظارتی می توان دوربین های چشم ماهی یا fisheye را عنوان نمود.

این دوربین ها با قابلیت بهره مندی از قابلیت چرخش 360 درجه، زاویه دید گسترده ای را به کاربر ارائه می کنند. بر این اساس، قابلیت مشاهده و نظارت بر تصاویر در جهات مختلف امکان پذیر می گردد.

6. دوربین مدار بسته گردان

دوربین مدار بسته PTZ یا گردان، دسته دیگر از دوربین ها بوده که از قابلیت چرخش بهره می برند. این نوع از دوربین ها برای فضاهای بزرگ و وسیع کاربرد گسترده ای دارند.

قابلیت کنترل گردش دوربین از فواصل دور، امکان فوکوس و زوم بدون دخالت اپراتور، دیگر ویژگی های دوربین های اسپید دام یا گردان را رقم می زند.

حتما بخوانید: مشکلات دوربین مدار بسته 

انواع مدل دوربین مدار بسته

انواع دوربین مدار بسته از لحاظ نوع لنز

دوربین مدار بسته از نظر نوع لنز در دسته های مختلف لنز Fix، لنز Varifocal motorized و لنز متغیر طبقه بندی می شود.

دوربین مدار بسته لنز fix یا ثابت، از فاصله کانونی ثابتی برخوردار هستند. به همین جهت، امکان تغییر زاویه دید دوربین دارای لنز ثابت پس از نصب وجود ندارد.

دوربین مدار بسته دارای لنز متغیر یا varifocal، از قابلیت تغییر در فاصله کانونی و تنظیم فوکوس برخوردار است. به همین جهت، امکان تغییر زاویه دید پس از نصب نیز وجود دارد. تغییر زاویه دید این نوع از دوربین ها به صورت دستی صورت می پذیرد.

در دوربین دارای لنز متغیر موتورایز، تغییر فاصله کانونی توسط موتور آن اجرایی می شود. برخورداری از قابلیت فوکوس اتوماتیک و قیمت زیاد، سایر ویژگی های این نوع از لنزها را در بر می گیرد.

انواع دوربین مدار بسته از لحاظ کیفیت و رزولوشن تصویر

در این نوع دوربین نظارتی نمایش جزئیات و شفافیت و رزولوشن از عامل های تعیین کننده به حساب می آید. کیفیت تصاویر این مدل از دوربین ها بر اساس معیار مگاپیکسل سنجیده می شود. بر این اساس، بالا بودن کیفیت تصویر دوربین، حکایت از بالا بودن پیکسل ها یا رزولوشن دستگاه دارد.

دوربین های مدار بسته بر مبنای کیفیت تصویر در انواع HD/FULL HD/4K در سطح بازار به چشم می خورند.

دوربین دارای کیفیت تصویر HD، تصاویر را با رزولوشن 720×1280 پیکسل در معرض نمایش قرار می دهد.

دوربین های مدار بسته دارای کیفیت تصویر Full HD، قابلیت نمایش تصاویر دریافتی با وضوح 1920×1080 را برای کاربران فراهم می آورند. همچنین، دوربین های نظارتی دارای کیفیت 4K، تصاویر را با وضوح و کیفیت 2160×3840 مگاپیکسل به تصویر می کشند.

حتما بخوانید: منبع تغذیه دوربین مدار بسته چیست؟

امدادکاران، مرکز تخصصی نصب دوربین مدار بسته در تهران

امدادکاران یکی از بهترین مراکز نصب دوربین مدار بسته در تهران است.  این مرکز آماده خدمت رسانی در زمینه انواع دوربین مدار بسته در انواع ساختمان های اداری، مسکونی، تجاری و . . . می باشد. نصاب دوربین مدار بسته در امدادکاران، از تخصص و مهارت بالایی برخوردار بوده و در کوتاه ترین زمان ممکن دوربین مدار بسته را برای شما عزیزان نصب و تنظیمات لازم را بر روی آن اعمال خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *